Dugnadstirsdag på Wyvern

Wyvern på kaiplass en tirsdagskveld i marsWyvern ser ensom og forlatt ut der hun ligger på sin faste plass i Brosundet, men om bord og under presenningen er det stadig noe som foregår. Hver tirsdagsettermiddag, gjennom hele vinteren, samles dugnadsgjengen.

Om vinteren, når presenningen er lagt på, er det alltid noe å pusse på og som må fikses.

- Vi møtes hver tirsdag hele vinteren, forteller Dagfinn Ullaland. Sammen med om lag 7 andre utgjør han den harde kjernen i dugnadsgjengen. I tillegg kommer også ungdommer og andre som har seilt med Wyvern innom for å gi en hjelpende hånd. Denne tirsdagen er det en gruppe fra Ung Hessa som har blitt satt til å koste lageret der masta blei pusset opp.

-Vi ønsker at båten skal være helt strøken, sier gutta samstemt. Mahognien innvendig må ha den rette fine, røde glansen og den utvendige teaken må skinne. Det betyr timesvis med sliping, pussing og lakking.

I vinter ble masta tatt ned for første gang.

-Det var forskjellige småting som var ødelagt som vi har fått fikset nå, vi har skiftet seilingshorn og pusset den, forteller kaptein Erlend Lindseth.

Da den 21 meter lange og 1.200 kilo tunge masta skulle på plass om bord på Wyvern igjen, ble det mye baksing - se video fra da masta ble hevet.

Nå er det innspurt på det årlige vedlikeholdet. Allerede til helgen, midt i mars, må den være seilklar. Da skal den frakte skiturister innover i Hjørundfjorden.

-Det går med noen årsverk, innrømmer de. Men å få delta på The Tall Ships Races er «rosinen i pølsa» - det gjør at det er verdt alt arbeidet.

  • /aktuelt-2/38-medseiler-vegard-henriksen-skutvik
  • /aktuelt-2/36-wyvern-av-aalesund-heiser-masta