Bli medseiler nå!

Sail on board logoLiker du eventyr, fart og spenning? Ser du kanskje et ny utfordring? Sail on board-programmet har ledige medseilerplasser!

51 ungdommer fra Møre og Romsdal har fått tidelt medseilerplasser fra The Tall Ships Races Ålesund og Ålesund Kommune. Enda disse plassene er fylt opp har du fortsatt muligheten til å bli med som medseiler.

For organisasjonen bak The Tall Ships Races, Sail Training International (STI), gir deg muligheten til å bli med en av seilskutene på tidenes eventyr, uten nødvendig seilerfaring fra før av.

Hvem kan bli med?

Paul Thompson, Markedssjef i STI, kan fortelle at skutene vil gjerne ha medseilere utenom The Tall Ships Races også.

- Sail on Board programmet vil prøve å engasjere folk til å bli med som medseilere året rundt, sier Thompson.

  • Listen for skuter med ledige plasser igjen finner du her.

Hva er en medseiler?

Som medseiler vil du bli en del av mannskapet ombord. Du vil gå i skift og kunne få mulighet til å teste høyedene, ved å klatre opp i mastene, noe som selvsagt er helt frivillig.

- Hovedaldersgruppen er 15-25 år, men seilskutene ønsker seg godt voksne over 25 som kan bidra som medseilere. Dette er med på hjelpe skutene å fylle opp ledige plasser utenom skoleferiene, sier Thompson.

På få dager får du kunnskap, minner og danne vennskap på tvers av landegrenser.

Hva vil det koste?

Flere av seilskutene som deltar under regattaen er eid og brukes av frivillige organisasjoner, skoler eller universitet, regjeringer eller andre institusjoner.

Alle kan bli med som medseiler og om du vil bli med er kostnadene varierende fra skip, nasjonalitet eller organisasjon. Stipend eller annen hjelp med finansiering er tilgjengelig gjennom Sail Training International og gjennom ditt nasjonale seiltreningsforbund. 

  • Besøk den engelsken nettsiden til Sail on Board for å se flere detaljer for regattaen og muligheten for å bli med som medseiler.

 

  • /aktuelt-2/117-60-påmeldte-til-sommerens-skutefest
  • /aktuelt-2/113-øving-i-havna