Marius Sund klatrer på bommen høyt over dekk. -Den beste opplevelsen var da jeg klatret på bom – uten å falle, forteller Marius (17) om sitt tokt med Statsraad Lehmkuhl.

Marius har seilet jolle siden han var 9år gammel og er seiletrener nå. I 2013 deltok han som medseiler om bord på Statsraad Lehmkuhl under The Tall Ships Races.

-Jeg fikk turen i konfirmasjonsgave av onkelen min. Han er seiler, så han ble med meg på den ti dager lange seilasen mellom Aarhus og Helsinki.

Har du lyst til å bli medseiler? Fristen for 2014 er 1. april - søk her.

Marius Sund før avreise med Statsraad Lehmkuhl.

Vaktlag

Det var om lag 80 stykker om bord på skipet.

-Alle måtte delta i rullerende vaktlag , med fire timer på vakt og åtte timer fri. Vaktlaget hadde faste oppgaver – én stod til rors, én satt foran for å holde utkikk, én satt bak for å passe på om noen falt over bord og én gikk brannvakt.

- Når vi seilte, var det mye trimming av seil. Om vi skulle slå , altså skifte retning, måtte alle på dekk. Vi kunne bli vekket midt på natta for å hjelpe til, forteller han.

-Vi fikk også en del undervisning om bord. Vi lærte blant annet om knuter og hvordan spleise tau.

Klatret på bommen

- Å seile med Statsraad Lehmkuhl var utrolig gøy, sier Marius.

-Den beste opplevelsen var da jeg klatret på bom – uten å falle. Det var heftig å balansere på en vaier høyt over båten. Jeg fikk holde meg fast i en bom, og om jeg falt ville jeg havnet enten i sjøen eller på dekk.

Sov i hengekøye

Om bord på Statsraad Lehmkuhl sover mannskapet i hengekøyer.

-Jeg sov kjempegodt. I hengekøye merker man ikke sjøgangen. Men det kunne være problematisk å stå opp, når man ikke visste helt hvilken retning som var dekk....

 

  • /en/aktuelt/nyheter/40-medseilerne-på-plass
  • /en/aktuelt/nyheter/38-medseiler-vegard-henriksen-skutvik

Posters

PiratDownload our cool posters.

Video

Ankomst Seilskuter. Foto: Johannes LovundSee the videos on our You Tube-channel.

Photos

NATTSTEMNING, Photo Jan FlisnesSee the unique photos on our Flickr-page.