Wyvern medseilersamling høst-2014 Vi er stolt av 5.-plassen, men skal gjøre det enda bedre på neste års regatta! Det var konklusjonen da Wyvern av Aalesund evaluerte årets Tall Ships Race sammen med medseilerne.

I én måned var Ålesundsskuta på sjøen i forbindelse med The Tall Ships Races 2014. 12 ungdommer var medseilere - flesteparten «førstereis», de hadde ikke seilet før.

Om bord ble de delt inn i to lag som rullerte vakter i 6 – 6 – 4 timers skift, etter «fabrikktråler-modellen».

- Det var trangt om bord, men vi merket ikke så veldig mye til det annet enn ved de felles måltidene, sier Line Ingeborg Snåsøy. Hun og de andre medseilerne beskriver seilasen som en positiv opplevelse.

- Jeg holder kontakten med mange av de nye vennene jeg fikk fra de andre skutene, forteller Silje Folkestad Dahl.

Uværsregatta

På regattaen fra Harlingen i Nederland til Fredrikstad fikk de skikkelig uvær, men ingen ble sjøsyk.

- Jeg må skryte av ungdommen – de har klart brasene, sier rederen Ørnulf Opdahl. – Da var det til dels friskt. Det er ikke så veldig koselig å sitte under masta år lynet slår ned rundt deg.

Arne Knudsen evaluererKartet blir dratt frem og gjengen går gjennom detaljene – om hvordan de ledet i begynnelsen og når vinnerskuta var like ved dem. Temperaturen stiger når de diskuterer hvorvidt de skulle holdt seg til strategien, eller om det var riktig å endre på kursen – og om ikke egentlig 4.plassen burde vært deres.

- Det var en spennende regatta. Måten vi taklet vær og forholdene på var helt fantastisk, oppummerer kaptein Erlend Lindseth.

Kjempeseilas

Oppover langs sør- og vestlandet, fra Fredrikstad til Bergen, var det vennskapsseilas – såkalt «cruise in company». Da seilte Wyvern sammen med andre skuter innom en rekke havner.

Det mimres om Risør, om hvordan de ble møtt med gaver i Skudenes havn, om episoder med mannskap fra andre skuter og om turen til Preikestolen i 30 varmegrader og kø.

- Vi hadde en kjempefin seilas på 19 timer, forteller kaptein Lindseth. Da hadde vi 10-12 jibber, og det det var silkejobber. Vi var et bra team!

Deltar neste år

Nå starter dugnadssesongen. Skuta skal vedlikeholdes og kanskje kan de gjøre noen forbedringer som gjør den endra bedre rustet til ny seilas.

- Vi skal delta. Det er klart, sier reder Opdahl. Og ungdommen stemmer i. Noen vil seile, andre vil være med som frivillige i Ålesund.

  • /en/aktuelt/nyheter/62-bygger-bankskøyte
  • /en/aktuelt/nyheter/56-mange-vil-til-ålesund

Posters

PiratDownload our cool posters.

Video

Ankomst Seilskuter. Foto: Johannes LovundSee the videos on our You Tube-channel.

Photos

NATTSTEMNING, Photo Jan FlisnesSee the unique photos on our Flickr-page.