Vi har ingen å miste!

DSC 0398 2 web

Fra 1. mai er det påbud om bruk av flyteutstyr, derfor har redningsvestene funnet sin plass under The Tall Ships Races Ålesund.

Det vil i sommer være et sydende folkeliv når skutefesten går av stabelen. The Tall Ships Races Ålesund 2015 har godkjente flytejakker og flytevester fra Regatta som den offisielle bekledningen for de frivillige, forteller prosjektleder for The Tall Ships Races Ålesund, Albert E. Gjørtz.

-  Dette sender et viktig signal om at man tar sikkerheten på alvor som vertskap for The Tall Ships Races i Ålesund, sier Gjørtz videre.

Sikkerhet er ansvar

Mange frivillige er blitt rekruttert til å bistå med ulike oppdrag og skal operere langs bryggene, om bord i båtene og i nærkontakt med sjøen for å utføre sine oppgaver. Det samme gjelder alle samarbeidspartnere som blant annet skal ha dekkselskap ombord på mange av skutene.

- At alle skal bli utrustet med et godkjent flyteprodukt som en del av bekledningen er en god måte for Ålesund kommune å ta ansvar på, sier Gjørtz.

Forhindre ulykker

Direktør i Sjøfartsdirektoratet, Olav Akselsen, uttaler at manglende bruk av flyteplagg er klart et faremoment enten det gjelder fritid eller under store maritime arrangement.

-  Det enkelttiltaket som i størst grad kan redusere dødsfall, er at flere har på seg vest, sier Akselsen.

modell mann web geir

Akselsen kan fortelle at mellom 60-80 prosent av de som omkom sannsynligvis kunne berget livet om de hadde hatt flyteprodukt på seg da ulykken skjedde. 119 personer i Norge døde som følger av drukning i 2013 og 72 av disse var menn. Dette er det høyeste tallet omkomne som følge av drukning siden 2004.

40 prosent av de som druknet i 2013 druknet etter fall fra land eller brygge, 32 prosent av de som druknet falt i vannet fra fritidsbåter.

Print

  • /en/aktuelt/nyheter/113-øving-i-havna
  • /en/aktuelt/nyheter/110-besøk-fra-sail-training-international