Sjekk skiltinga!

Roar salen webtsrÅlesund parkering tilbyr gratis parkering ved skoler under The Tall Ships Races, men parkeringsplassene er få.  La bilen stå, er oppfordringa.

 

 

Ålesund sentrum byr på parkeringsutfordringer til vanlig. Det blir ikke bedre når tusener på tusener besøkende er venta til byen under seilskutefesten.
- Det er ikke enkelt i denne lange, smale byen, men vi skal få det til, smiler daglig leder for Ålesund parkering, Roar Salen.
- Vi støtter oss til tidligere arrangement og storkampene på Color Line Stadion. Om vi  legger til litt og trekker fra litt får vi en fasit vi kan leve med, mener han.

Ålesund parkering forbereder seg på storinnrykk.

- Vi har kjøpt et område i Skutvika og regner med å ha 120 parkeringsplasser klare til The Tall Ships Races, sier Salen.
- Vi har også avtalt at vi kan bruke alle kommunens parkeringsplasser ved skolene og har fått positiv tilbake- melding om at vi kan bruke parkeringsplassene rundt Høgskolen i Ålesund. De skolene som ligger langs buss- traseen vil ha gratis parkering, ellers er det parkeringsavgift som vanlig.
I tillegg blir det plass til 200 biler på parkeringsplassen på nordsida av Sparebanken Møre Arena (Sunnmørshallen). Ålesund parkering ser også på muligheten for å parkere på Kverve på Ellingsøy.

Sjekk skiltinga!

Kaigata og Korsegata blir stengt under arrangementet. Det gjør at noen parkeringsplasser går tapt og at det er enda viktigere enn vanlig at folk respekterer skiltinga.
- Vi har måttet stenge deler av  sentrum for parkering i gatene. Det gjelder også om natta. Grunnen er reinhold og varetransport som på grunn av The Tall Ships Races må foregå på nattestid og i tidlige morgentimer.
- Sjekk skiltinga og ikke parker på gammel vane. Det kan bli dyrt, sier Salen.
På parkeringslokket på St.Olavsplass blir det ei scene. Det gjør at både parkeringshuset og - lokket  blir stengt for parkering.

Bobiler

Velger du å bruke bobilen til The Tall Ships Races har Ålesund parkering et tilbud der også.
- Vi har leid et areal mellom Color Line Stadion og Sunnmørshallen. Der et det plass til 30 – 40 bobiler, i tillegg til de 50 bobilplassene som er på Flatholmen, nord for sentrum, sier Salen.
Parkeringa ved Sunnmørshallen er gratis, mens på Flatholmen blir det betaling som vanlig.
Flatholmen er tilrettelagt for bobiler, med vann, toalett og strøm. Ved Sunnmørshallen vil bobilturistene kunne bruke toalett og garderober i hallen og det blir strømuttak på parkeringsplassen.

Informasjon

Alle parkeringsplasser og omkjøringer blir skilta og det blir distribuert kart nærmere selve arrangementet.
- Ålesund parkering vil være på jobb døgnet rundt for trafikksikkerhetens del. Vi må dessverre gjøre det slik at biler som ikke følger parkering forbudt-skiltinga  i sentrum blir tauet bort uten forvarsel. Det må vi for å sikre at «blålysetatene» kommer seg frem, avslutter Salen.

Print