Trafikk og skutefest

 Frode Haugen, lensmann Frode Haugen leder for trafikk, logistikk og samferdselskomiteen.

Under seilskutefesten vil Ålesund sentrum syde av folk og båter. Det gir noen utfordringer når det gjelder trafikken.

- Dette blir en folkefest, og vi setter alt inn på at kollektivtrafikk, shuttlebusser, person- og tung- transport skal gå hånd i hånd, og at vi får ei smidig trafikkavikling, sier lensmann Frode Haugen som er leder for trafikk, logistikk og samferdselskomiteen for The Tall Ships Races Ålesund 2015.

Åpne gater

Det vil bli mulig å kjøre gjennom byen. Men det må planlegges. - Vi oppfordrer folk til å bruke Borgundvegen over Utstillingsplassen og ned Løvenvoldbakken når de skal vestover mot Hessa. Ut av byen skal  de kjøre på sørsida, gjennom Lorknesgata rundt Arbeideren kulturhus, Sjøgata  og innfartsvegen videre østover. Tungtrafikk får avkjøring i Nørvasundet vestover. De som skal til Flatholmen må bruke innfartsvegen. Dette må vi sy sammen på en best mulig måte for trafikantene, understreker Haugen. - Det blir godt skilta gjennom byen og selv om kjøremønsteret blir forandret, så skal det være mulig å orientere seg, sier han. - Noen utfordringer vil det helt sikkert bli, men dette må vi løse underveis.

Kollektivtransport

Det vil bli  utvida tilbud når det gjelder busser og annen kollektivtransport under arrangementet. - Vi tenker oss en Tall Ships Race shuttlebuss som går i rundtur fra Spjelkavika via Moa og Borgundvegen og til byen. På veg inn til byen er stoppestedet i enden av Røysegata. Folk som skal ut av byen blir plukka opp foran rådhuset/rutebilstasjonen og på stoppestedet på Blixvalen, sier Haugen. Det blir også shuttlebuss fra Ellingsøy og Skarbøvik. - Når det gjelder hurtigbåt har vi vært i kontakt med hurtigbåtene fra Hareid, Nordøyane og Langevåg med tanke på hyppigere avganger. Her skal folk ha mulighet til å komme seg til seilskutefesten, smiler lensmannen – som håper på forståelse fra publikum og sjåfører.

Print