Kompisgjeng til sjøs

Vennetur 019 Knut Nordby 1

De er sunnmørsk sjøvante og selvutnevnt god i å dra i tau, 4. juli seiler kompisgjengen med Christian Radich fra Belfast til Ålesund.

Kompisgjengen med Bjørn Dahl, Einar Wiik, Werner Petersen, Ståle Fure, Finn Rasmussen og Espen Sundgot er i slutten av 40-åra. De skal seile i "Race 1" under årets The Tall Ships Races.

Og alt startet med avisa på sofaen, forteller Dahl.

Det sto i avisa at The Tall Ships Races skulle arrangeres i Ålesund. Familien og jeg var ikke der under Cutty Sark i 2001, så da var egentlig planene for sommeren klar da. Det skulle bli en summørsk sommer. Men så blar jeg om, og da roper jeg; her e han! Annonsen for å bli med på seilas med Christian Radich lyser mot meg.

Et arrangement fra Dahl ble opprettet på Facebook samme kveld, og etter ei uke var seks mann påmeldt.

Det ble jo litt endring i planene, det blir guttetur og så møter jeg kone og barn i Ålesund.

Eventyrlystne sjøløver

Det ligger jo i blodet som sunnmøringer vi er, ler han. Men seilt noe mye har vi vel akkurat ikke. Jeg er oppvokst med båt og det er de fleste i gjengen, så godt båtvant er vi kanskje. Men tau, det er vi gode på da. Og på Radich er det 26 seil og 25 brasser, så det blir nok å gjøre.

kompisgjengen   facebook 1434542377083 1

Dahl har vært ombord i Christian Radich før, forteller han. Da en vennegjeng var på seiltur tur-retur Oslo til Horten, med Jo Nesbø og med band som trubadur, kom han i prat med kapteinen.

Han fortalte om lengre seilturer eller regattaer, hvor egentlig hvem som helst kunne hive seg med som medseilere. Da tenkte jeg at dette må opp på den lista for ting jeg må gjøre i løpet av livet. Så seilturen står på bucketlista, og snart kan den strekes ut.

Medseiler uansett alder

Kompisgengen er ikke de eneste sunnmøringene som vil finne seg selv ute på havet i sommer. 51 ungdommer fra Møre og Romsdal har fått tildelt medseilerplasser fra The Tall Ships Races Ålesund og Ålesund kommune.

Dahl leste annonsen i avisen, men flere finner informasjon gjennom sine nasjonale seiltreningsforbund eller nettsider. Windseeker, som er et nederlandsk tilnærmet reisebyrå som tilbyr eventyrlystne seilturer, har fortsatt ledige medseilerplasser.

  • Les mer om det å bli medseiler her.

Det trengs ingen relevant erfaring og uansett alder vil det kunne være muligheten til å seile ombord flere av de største seilskutene i verden.

 Avslutter sommertokten i Ålesund

Etter 10 dager til sjøs er Dahl klar på hva som kommer til å skje når de kommer i land i Ålesund.

Vi skal samles med venner for en øl eller to. Også kommer jo familien opp, så resten av arrangementet skal nytes med kone og barn.

The Tall Ships Races Ålesund ønsker kompisgjengen er god tur i sommer!

Print

  • /en/aktuelt/nyheter/153-alt-du-trenger-i-en-app
  • /en/aktuelt/nyheter/132-har-du-et-ledig-rom-eller-trenger-du-et