Ung seildrøm

seilerforeningen Anette W PetersenSynet av alle de flotte seilskutene kan gi alle og enhver lyst til å prøve å seile selv. Ålesunds Seilforening gir barn og unge sjansen på aktivitetsområdet ved Blixvalen.

Her er det mulig å få prøve tre båttyper.

- Optimistjollen er den båten man starter med, laser er en båt man seiler med fra 14-15års-alderen, mens RS Fevåg er en tomannsbåt, forteller Inge Bøen, som leder aktivitete for barn og unge.

-Unge, erfarne seilere er med som instruktører. I tillegg har vi voksne i båt på sjøen også, som en ekstra sikring, forklarer han videre. - Vi har også vester og drakter, så folk blir ikke våt om de mot formodning skulle være uheldige.

Den første timen torsdag hadde ti barn rukket å prøve seg utpå sjøen.

Aktivt seilermiljø

Det er om lag 35 aktive unge seilere i Ålesund seilforening, sier Bøen.

Jollegruppa tilbyr seilopplæring for barn og unge fra 8-9 års alder, videregående opplæring for mer erfarne jolleseilere og elitetrening for seilere som deltar i nasjonale og internasjonale regattaer og samlinger i inn- og utland.

- I seilesesongen, som varer fra mars til oktober, trener vi to ganger i uken. Vi har også noen samlinger over flere dager og i helger. De ivrigste trener også lørdagene om vinteren.

Print