På besøk i Crew-senteret

Activities at the crew centerI Sparebanken Møre Arena ble det opprettet et såkalt crewsenter for deltakere under The Tall Ships Races. Her møtes mannskap og trainees for blant annet å klatre i veggen, dusje eller rett og slett være sammen.


Vi tok oss en prat med noen av mannskapene som nøt den siste dagen før crewsenteret stengte fredag kveld.

Richard Adrian, 24, er crew på skipet «Guayas” fra Ecuador. Han syns at folk er veldig snille og hjelpsomme. Han har vært på Fjellstua, og det var en fantastisk utsikt. Besøke Atlanterhavsparken har han også fått tid til, og så har han fått handlet litt souvenirer.

Gjengen liker å spille fotball, så de syns det var kult at senteret lå så nært Color Line Stadion. Det har vært mye å finne på i senteret, og man blir kjent med nye mennesker, lærer nye språk og andre kulturer.

«Guayas» måtte dessverre bryte racet fra Belfast til Ålesund, men ble med på festlighetene sammen med de andre skipene.

Lauranne Maisonneuve og Héline Ungerman er med på skipet Pen Duk VI fra Frankrike.

De ble imponerte over at det finnes så mye å gjøre på senteret i Ålesund. I går var deres første besøk, men synes det er et godt tilbud. De opplever folk her som åpne og hjelpsomme. Skipet var ikke med fra Belfast, men skal videre til Kristiansand

Nina Helen Lyngstad (20) har jobbet som frivillig på crewsenteret. De har gått femtimersvakter disse tre dagene, og hun har fått inntrykk av at de besøkende var veldig fornøyde med tilbudet. Hun jobber gjerne som frivillig igjen, og synes det er kult å oppleve et så stort arrangement «i kulissene».

Anne Grete Juliebø har vært ansvarlig for crewsenteret under The Tall Ships Races. Til tider har hun fungert som en slags «mor på land», særlig for de i mannskapet som har vært borte hjemmefra lengst. Hun ser at senteret har vært en slags trygghet for årets crew. De har hatt mindre besøk enn forventet, da senteret lå litt for langt unna sentrum.

Foto: Sofia Haglund
Tekst: Therese Brunstad and Sofia Haglund

Print