Seilskutene fristet av Ålesund

Master-i-solnedgangVestlandet frister til gjentagelse for de kapteinene som deltok på seilskutefesten i Bergen. Mange ønsker å ta turen til Ålesund neste år.

 

Det fantastiske sommerværet gjorde Bergen til et ekstra fint sted å være for både seilere og publikum, da The Tall Ships Races ble arrangert 24. - 27. juli. Se www.tallshipsbergen.no.

En delegasjon fra Ålesund deltok, både for å lære av arrangørene, få ideer og inspirasjon til arrangementet - og ikke minst, lokke kapteinene til å delta på neste års seilas og ta turen innom Ålesund.

- Vi var ombord på alle de 70 skutene i Bergen, forteller prosjektleder Albert E. Gjørtz. Sammen i følget var ordfører Bjørn Tømmerdal, medlemmer fra arrangementskomiteer, sponsoransvarlig Knut Strømsheim og representanter for bedrifter som har tegnet partnerskap med The Tall Ships Races Ålesund.

- De fleste kapteinene er svært postitive til å delta også neste år. Nå jobber vi aktivt for å få rederiene og stiftelsene som eier skutene til å komme med sine formelle påmeldinger, sier Gjørtz.

- Det vi har sett i havene vi har besøkt hittil, er viktigheten av et kompakt arrangement. Ålesund er utmerket i så henseende, da vi har korte avstander i byen. I tillegg ser vi at det er utrolig viktig å ha nok plass til servering av alle besøkende og vi må tenke nytt i forhold til utplassering av telt og spiseplasser.

 

Print

  • /en/aktuelt/nyheter/55-the-tall-ships-races-planlegges
  • /en/aktuelt/nyheter/47-slagordkonkurranse