Mye å lære i A Coruña

Prosjektleder Albert Gjørtz gjør klar Ålesunds stand

En delegasjon fra Ålesund har vært på konferanse for å samle erfaring og kunnskap til neste års The Tall Ships Race.

Over 400 delegater fra heile verden var samlet i byen A Coruña nordvest i Spania 15. - 16. november. Målet var en konferanse arrangert av paraplyorganisasjonen Sail Training International. Organisasjonen er ansvarlig for flere regattaer verden rundt, deriblant The Tall Ships Races. Konferansen samlet tidligere og kommende gjestehavner og ikke minst seilskutene vi ønsker skal komme til Ålesund.

Konferansen bugnet over av gode råd og vink til Ålesund som skal være vertshavn for The Tall Ships Races 15. - 18. juli 2015. Her var det foredrag om hvordan tidligere havner har organisert arrangementet og presentasjon av kommende havner.

Viktig arena

Konferansen var en viktig arena for å knytte kontakter med skutene og lokke dem til Ålesund, men også for å inngå samarbeidsavtaler med andre havner og få informasjon om hvordan andre havner har gjort og tenker å gjøre. Alle de fire havnene for neste år var representert på rad og rekke i foyeren av det flotte konferansesenteret i byen, Aalborg, Kristiansand, Ålesund og Belfast.

Medseilere

Det var fokus på hvordan skaffe unge medseilere til skutene, noe de trenger sårt for å overhode kunne få skipene på vannet. Skutene som er involverte har bare et lite antall fast mannskap om bord og er avhengig av de unge medseilerne for å kunne seile. Tryggheten og oppfølging av medseilerne på skutene var også et tema.

Selve målet med The Tall Ships Races er at unge skal lære seg å være ledere, bli selsvstendige og kunne samarbeide med andre. Ålesund håper på å kunne skaffe mange medseilere til neste års regatta. Tilbakemeldinger fra tidligere medseilere tyder på en opplevelse for livet!

Sponsorer

Ei stor utfordring, både for skutene og for havnene, er å få nok sponsorer til å kunne gjennomføre regattaene. Skutene er ofte drevet av en organisasjon eller en stiftelse og økonomi er alltid et tema.  Knut Strømsheim, som er sponsoransvarlig for The Tall Ships Races Ålesund 2015, var en av foredragsholderne på den internasjonale konferansen.

Her kan du se opptak av noen av innleggene på konferansen.

Frivillig

Har du lyst til å være med som frivillig under The Tall Ships Races Ålesund 2015? Her kan du lese mer og melde deg på: Bli med på seilskutefesten.

Print

  • /en/aktuelt/nyheter/66-g-a-d-partner-signerer-kontrakt
  • /en/aktuelt/nyheter/62-bygger-bankskøyte