Vær med å skap festbyen!

Gaagata i Aalesund

Er du lokal eller kanskje regional kremmer, produsent eller kanskje i serveringsbransjen - da vil vi du skal vise deg frem under skutefesten i Ålesund.

Tar du turen til Ålesund vil du ikke være i tvil om at det er skutefest midt i Norges sjøfartshistorie, sier Geir Østensen i G.A.D Partner som har jobben med på å rigge byen til det store arrangemententet.

Lokalt og internasjonalt

Uterestauranter, maritim arena for barna, to store scener og et hav av aktiviteter - du kommer til å merke skutefesten i Ålesund. Østensen er genuint opptatt av Ålesund og Sunnmøre skal vise seg fra sin beste side disse dagene.

- Vi er kjent for gründervirksomhet og maritim historie, gestikulerer han engasjert. I Skansegata blir det fullt av kremmere og lokale og regionale aktører. Her blir det utsalg av klær, sko, mat og mer til. Den maritime industrien vi er så kjent for, får også plass.

 Korsegata blir stengt for å gi plass til europeisk matmarked med gode smaker fra verden rundt oss, sier Østensen.

Han understreker at også lokale restauranter og serveringssteder blir synlige.

Kortreist gratis kultur

Alt som blir presentert fra de to scenene i sentrum har også tilknytning til Møre og Romsdal. Scenene blir plassert på rådhusplassen og på parkeringslokket på St. Olavsplass. Her blir det et tilbud for alle i alle aldre.

 Vi har mange utrolig dyktige utøvere og kunstnere i fylket, og det er så kjekt å kunne løfte dem frem på en slik arena. Det blir underholdning fra soloppgang til solnedgang, alt fra opera til punk. Og alt er gratis!

Maritim arena

Under The Tall Ships Races i Ålesund er det mange av skipene som er åpne for publikum. I tillegg blir det en egen arena spesielt mynta på barn, sier Østensen.

I samarbeid med Sunnmøre museum vil man få se på bankskøyta som er bygd, møte smeden og båtbyggeren, knyte knuter, ro og segle. De aller yngste kan få spikkeseg sin egen skute. Alt i trygge og avskjerma omgivelser på Prestebrygga.

 Ta med dere unger, resten av familien, venner og bekjente og opplev skutene og Europas største gratis familiefest, oppfordrer Geir Østensen.

Så om du er næringsdrivende og ønsker standplass i Skansegata under The Tall Ships Races Ålesund 15.-18. juli, søker du gjennom vår samarbeidspartner: G.A.D Partner.

Søk om standplass her.

TSR Bergen offisielle bilder 1

  • /aktuelt-2/110-besøk-fra-sail-training-international
  • /aktuelt-2/107-festivalavisa-på-nett