Ålesund som vertshavn

Cutty Sark på Skateflua fra Rønneberghuset

Jugendstilbyen Ålesund er vertshavn for The Tall Ships Races 2015 i tidsrommet onsdag 15. juli til lørsdag 18. juli. Selve seilasen har sin første dag i Belfast 2. juli.

"Dagene vi aldri glemmer" betegner lokalavisen Sunnmørsposten forrige gang de store seilskutene gjestet byen vår, i 2001. Den gang bar det sponsornavnet Cutty Sark. Den intime havnen var fylt med flotte seilskuter. Fastboende, tilreisende og seilere skapte liv og røre i sentrumsgatene - og solen skinte. Det var fantastiske flotte dager - les hvordan Bypatrioten beskriver den følelsen.

Ålesund - port of friendship

Vi skal være en vennskapelig havn. Det er slagordet for årets seilskutefest. Vi skal ta godt imot de gjestende skutene og ungdommene som får sjømannsopplæring gjennom sin deltagelse i The Tall Ships Races. Og det skal være en familiefest. En festival.

Se alle seilskutene som kommer og se hvor mye spennende som er på programmet. 

Ta buss til byen

Bysentrum vil syde av folk og båter. Det gir noen utfordringer når det gjelder trafikken. Det vil være mulig å kjøre gjennom byen, men få parkeringsmuligheter. Bruk bussen - det vil bli satt inn ekstra busser og shuttlebuss som går i rundtur fra Spjelkavika via Moa og Borgundvegen og til byen.

  • /om/om-tall-ships-race